Menu Sluiten

Wie ben ik?

Hoi, ik ben Marjan. Een sportieve, optimistische en enthousiaste vrouw van inmiddels 54 jaar uit Ter Apel. Ik ben getrouwd en ik heb een dochter van inmiddels alweer 20. Mijn hobby’s zijn (sport)fotografie, puzzelen, tekenen/schilderen, tennissen en sociale media.

Sport zat en zit (niet) in mijn genen

Ik heb altijd aan sport gedaan en doe nog steeds aan sport. Van mijn 7e tot mijn 20ste heb ik gezwommen op (sub)topniveau. Dagelijks en soms zelfs twee keer per dag trainen in het zwembad vlak bij huis. In de weekenden hadden we daarnaast vaak wedstrijden door heel Nederland en af en toe in het buitenland.

En nee, ik kwam niet uit een sportgezin. In tegenstelling; ik was de enige die fanatiek sportte en die daarom ook niet rookte. Eigenlijk was ik net tegen de draad in. Ook al was ik een verlegen muisje. Dat tegendraadse kwam ook naar voren toen ik zo rond mijn 20ste met fitness begon.

DSC 0104

Van fitness naar bodybuilding

Ik wilde me onderscheiden van de rest. Ik wou naar de politieacademie; alleen kwam ik niet door de keuring omdat ik geen wiskunde had 😉 Dan maar naar Schoevers in Groningen voor een opleiding als directiesecretaresse. Daarnaast elke avond 2 uur trainen in de sportschool. Gewoon omdat het supergezellig was. We hadden een hele leuke en gezellige vriendenclub.

Na een paar jaar fanatiek trainen kwam het idee om eens aan een bodybuildingwedstrijd mee te doen. Mijn vriend, en huidige man, had ik ontmoet in de sportschool en samen gingen we regelmatig naar Hoogeveen waar mijn leermeester Hans Schonewille een sportschool runde. Hans was zelf bodybuilder en deed ook mee aan de Sterkste man van Nederland. Van Hans heb ik heel veel geleerd op het gebied van voeding en training (techniek). Daarnaast las ik sowieso al alles wat los en vast zat over voeding en krachttraining (internet hadden we nog niet).

Ook heb ik in deze tijd mijn eerste opleiding Sport & voeding gevolgd waarbij ik met allerlei formules zelf schema’s opstellen. Die handige appjes van nu had je toen nog niet.

20170102_183211
Image00001

De tijd erna

Na een paar wedstrijden als bodybuildster ben ik spinning en body-pump gaan geven. Ook heb ik groepslessen gegeven aan mensen die meer wilden bewegen en gezonder wilden eten. Dit deed ik naast mijn “gewone” werk als o.a. directiesecretaresse. Tussendoor heb ik ook nog recreatief getennist en gevolleybald. Ook help ik één keer per jaar met het organiseren van een toptennistoernooi in Emmen. Ik heb daarbij contact met de spelers en speelsters, verzorg de sociale media, foto’s en filmpjes én ik zit in de toernooileiding.

Rozengeur en maneschijn?

Niet alles ging van een leien dakkie hoor. Toen ik 40 was kreeg ik hartritmestoornis op de tennisbaan, op mijn 45ste schoot ik de burn out in en nu zit ik sinds geruime tijd in de overgang met alle klachten die daar bij horen. Maar, mijn positieve aard blijft echter altijd de boventoon voeren. Sport is echter altijd mijn uitlaatklap gebleven. Inspannen is voor mij ontspannen. Blijven bewegen is zó belangrijk. Net als ontstressen en even niks doen en niks moeten.

Mijn passie/missie

De combinatie van gezondheid en het helpen van mensen is dus al levenslang mijn passie. Om hiervan mijn werk te maken, mijn ervaringen te delen én om mensen te helpen heb ik besloten om begin 2019 mijn eigen bedrijf op te starten: Marjan Moves You. Daarvoor heb ik natuurlijk alle opleidingen gevolgd die nodig zijn. Alle diploma’s (op Sport en Voeding na) heb ik recent, na 2018, behaald.

Opleidingen:

  • Sport en Voeding
  • Personal Trainer Pro (o.a. Fitness A en Fitness B)
  • Gewichtsconsulente
  • Vitaliteitscoach
  • Functioneel trainen


Geen sportschool nodig

Mijn insteek: 1-op-1 begeleiding in een huiselijke omgeving en dus niet op een sportschool. Gewoon bij mij thuis, bij jou thuis of op lekker buiten. Ik weet namelijk dat er genoeg mensen zijn die niet naar een sportschool willen of kunnen om te werken aan een gezondere leefstijl. We gaan op zoek naar een schema dat helemaal bij jou past en dat je dus lang volhoudt. Jij bepaalt daarbij jouw doelen en ik help je om die doelen te bereiken. Tijdens een voedingsconsult, een personal training sessie of gewoon een wandeling in de natuur geef ik adviezen om je fitter, energieker en blijer te voelen. Daarbij is voldoende ruimte om gevoel en emoties te bespreken. Dit is belangrijk om oude gewoontes te doorbreken. Dus komt in beweging want….. ‘You can’t climb the ladder with your hands in the pockets’, dat is mijn slogan. Vrij vertaald: je komt de ladder niet op met je handen in de zakken. Als jij bereid bent om je handen uit je zakken te halen, dan help ik je graag mee om de ladder te beklimmen.
20170715_100356
20170715_110155(0)