Menu Sluiten

Januari Fitness Challenge “We hebben een doel!” Blog #5

fitness 1677212 960 720 1

Thuis trainen de trend van 2017

Afgelopen week heb ik in diverse media gelezen dat thuis trainen helemaal in is in 2017. Komt dat even goed uit. Sinds november volg ik immers al de thuistrainingen van Jacqueline van Dijk. Aanmelden kan via Facebook of via de site www.jacquelinevandijk.nl. Ik loop dus, samen met een hele groep thuistrainers (2.580!), voor op een trend. We zijn dus echt wel goed bezig. De november/december challenge is inmiddels afgelopen en we gaan door met de januari challenge onder de noemer: “We hebben een doel”.

Mijn eerste bevindingen na 1,5 maand trainen

Trainen in de besloten groep op Facebook is heel laagdrempelig en goedkoop (€ 5,00 per maand en de eventuele aanschaf van gewichtjes of een fitness bal). Elke dag krijg je dan Youtube-filmpje van een korte training van max. 15 minuten. Daarnaast in januari ook elke dag oefeningen op de fitness bal. Deze oefeningen zijn (voor mij) nu nog erg simpel en zijn (nog) echt voor de mensen die nog nooit op zo’n bal hebben gezeten. Ook krijgen we één keer per week een zwaardere training; maar ook die is voor gevorderde sporters prima te doen. Met daarnaast menu’s en voedingstips wordt er toch wel heel veel geboden voor een gering bedrag.

Dus……?

Voor beginnende sporters en mensen die willen afvallen en daarbij weer willen gaan bewegen is het concept ideaal. Voor mij en wellicht voor meer gevorderde sporters is het een hele leuke aanvulling op andere trainingen. Ook op de dagen dat je er niet aan toe komt om bijvoorbeeld naar de sportschool te gaan kun je nu toch even kort trainen. Alle spieren komen langs en vooral de core (rompspieren) wordt lekker aangepakt. Als je dan ook nog even minimaal 5 x de trappen op en neer gaat in huis dan heb je toch het idee dat je iets gedaan hebt. Dat alles in een leuke, elkaar motiverende en vooral positieve groep. Een aanrader dus. Na 1,5 maand trainen en enigszins gezond eten kon je bij mij toch echt wel verschil zien; zie ook blog #2.

80 jaar 200x300 1
Deze jongedame van 80, Barbara Macklow, begon op haar 51e met hardlopen en liep haar eerste wedstrijd toen ze 62 was. Het is dus nooit te laat om te gaan sporten. 

Nu even over week 1 van 2017

Een beetje een rare week zo na Oud en Nieuw, maar ik heb toch écht de thuistrainingen op 1 januari gewoon weer opgepakt. 2 januari ben ik zelfs weer gaan hardlopen. Samen met m’n zus heb ik als doel gesteld om, 2 april, de 4 Mijl van Emmen te gaan lopen. Niet dat ik zo’n hardloopster ben; helemaal niet, maar ik ga het toch proberen. Ook ben ik weer wat meer gaan letten op mijn voeding en vooral op het (meer) drinken.

Alle trainingen heb ik keurig volbracht en ik moet zeggen dat ik daarbij af en toe ook wel heb moet lachen om mijn ontbrekende coördinatie. Volgens mij was het woensdag dat ik tot drie keer toe hetzelfde stukje training heb herhaald. Ik kreeg het niet in mijn systeem: staand knieheffen en dan linker elleboog naar rechter knie en vervolgens rechter elleboog naar linker knie. Gelijk vervolgt door hak naar je bil en dan met je linkerhand je rechterhak aanraken (rechterhand de lucht in) en dan met je rechterhand je linkerhak raken (linkerhand de lucht in). Volg je het nog? Op een bepaald moment lukte het in de langzame uitvoering; maar het moest sneller……….en potverdikkie, ik kreeg het niet voor elkaar

Na 3 keer het filmpje herhalen ben ik eerst maar doorgegaan met de rest van de training, maar ik ga dit er in stampen, dit moet me lukken. Kom op zeg, dit moet ik toch kunnen.

De oefeningen op de fitness bal waren nog heel basic en vormden nog geen uitdaging en ook de extra training voor gevorderden was prima te doen. Op naar  week 2 van januari en op naar een fit en fitaal 2017. #Wordtvervolgd

Related Posts