Menu Sluiten

De “Gooi-maar-omhoog-die-stofwisseling-shake”

StofwisselingShakeIngredienten

Tijdens mijn 3-daagse detox kwam ik deze shake in twee verschillende versies tegen. Ik heb er één overheerlijke shake van gemaakt. Hieronder het recept. Probeer maar eens.
Wat zit er in deze heerlijke shake?

Een kopje Kefir

Ik had hier nog nooit van gehoord en ik heb ernaar moeten zoeken bij de lokale Jumbo. Het staat in de koeling tussen de karnemelken en gewone melken en het is niet eens duur (€ 0,69 per 0,5 L). De gezonde vetten in Kefir helpen je om de in vet oplosbare vitaminen die in deze shake zitten te absorberen. Kefir heeft verder 10x zoveel probiotica als Griekse yoghurt en zorgt voor een gezonde balans van de bacteriën in de darmen (net als Yakult etc.). Daarnaast geeft het je immuniteit een boost. Verder zorgt het hoge eiwitpercentage in Kefir ervoor dat je langer verzadigt bent.

Handjevol spinazie

Het mag ook boerenkool zijn, maar qua smaak heeft spinazie mijn voorkeur. Boerenkool en spinazie zijn twee van de beste superfoods om de lever en de andere organen in je lichaam te ontgiften.

Eén banaan

Bananen helpen bij o.a. tegen ontstekingen en ze maken de shake op natuurlijke wijze zoet. Bananen hebben nog veel meer voordelen: ze zijn goed tegen depressies, nierkanker, osteoporose en diabetes. Het hoge kaliumgehalte kan bloedarmoede voorkomen.

Handjevol rode en blauwe bessen (ingevroren mag)

Bessen zitten vol met antioxidanten,  hoge dosis vitaminen B11 en C en in blauwe bessen ook nog extra vitamine A, B1, B2 en B6. 
(Blauwe) bessen  zijn vooral een belangrijke leverancier van de mineralen kalium en fosfor. Daarnaast bevatten ze ook natrium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink, eiwitten en voedingsvezels. 

Afvallen door blauwe bessen
Blauwe bessen helpen niet alleen je gezondheid verbeteren. Ze helpen je ook om meer vet te verbranden en gemakkelijker af te vallen. Dat hebben deze mini besjes in de eerste plaats te danken aan de aanwezigheid van polyfenolen, een sterk antioxidant. Antioxidanten beschermen ons tegen de vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. Polyfenolen zorgen voor een strakke en jonge huid en verkleinen je risico op allerlei ontstekingen, op aderverkalking en hart- en vaatziekten. 

De vitamine C uit de bessen help om het ijzer uit de spinazie/boerenkool te absorberen.

Eén eetlepel rauwe cacao

Cacao zit vol met antioxidanten en smaakt natuurlijk heel lekker.

Eén kleine avocado of een halve grote avocado

Avocado’s bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetten. Dat zijn de goede vetten, ze helpen om je cholesterol in balans te houden en verminderen de kans op diabetes. Avocado’s helpen daarnaast bij de vetverbranding. Vet eten om vet te verliezen? Dat klinkt tegenstrijdig. Toch helpen avocado’s bij het behoud van een gezond gewicht – moet je er niet meer dan één per dag eten natuurlijk . Avocado’s zorgen lang voor een verzadigd gevoel dankzij het hoge vezelgehalte: ongeveer 14g per stuk! 

Eén eetlepel Maca (optioneel)

Maca zorgt ervoor dat je energie, uithoudingsvermogen en je libido toeneemt.

Verder voeg ik nog wat kokos- of amandelmelk toe en eventueel nog wat water. Alles in de blender en shaken maar. Ook gooi ik er soms wat havermout door voor extra koolhydraten (ik hoef niet af te vallen). Ik drink deze shake als ontbijt en neem de rest mee naar mijn werk en verdeel het over de dag.

ENJOY

Related Posts