Menu Sluiten

De Eindejaars Challenge 2016 Blog #4

Ahum, was het maar januari

Ik geef toe; die laatste twee weken van december waren geen topweken qua trainen en vooral niet qua eten. Nu heb ik het voordeel dat ik niet veel aankom, maar van enige vooruitgang was absoluut geen sprake. Een foto van mezelf heb dan ook niet gemaakt; die lijkt namelijk op mijn foto van 1 december (http://marjanmoves.nl/2016/12/eindejaars-challenge-2016-blog-2/)

Nu even positief eindigen want dat mag best.

De eindejaars challenge heb ik/hebben we wel even grotendeels volbracht en, gezien de foto’s in blog #2, heb ik zeker vooruitgang geboekt. Het meer bewegen ging super, het gezonder eten geeft echter nog enige ruimte tot verbetering. Samen met een enorme groep actieve en elkaar motiverende deelnemers is het erg leuk sporten en (tussen)doelen halen op deze manier. Veel deelnemers gaan ook gewoon weer verder in januari.

Op naar de januari challenge van 2017

Ik ga nu verder met de januari challenge die vandaag onder de naam “We hebben een doel!” als besloten groep op Facebook is gestart. De groep kent 2153 leden en dat is toch een aardig groepje welwillende mensen bij elkaar. Jacqueline van Dijk verzorgt dagelijks de thuistrainingen en Odette Bruls is daarbij de online voedingsadviseur met o.a. een weekmenu. Dit alles gewoon heel goedkoop (€ 5 per maand of € 55 voor een jaar) en interactief via Facebook. Een groot verschil met de november/december challenge zijn de oefeningen met de fitnessbal en de oefeningen voor gevorderden.

active 19413 960 720 300x200 1
Zo heb ik er dus nog niet bijgelegen 😉

Vanmiddag ben ik dus van start gegaan en okay, ik heb gedaan wat ik (van mezelf) moest doen, maar dit is  voor mij toch niet echt dé dag om te beginnen. De dag begon vroeg in de middag en volgens mij ben ik de hele dag niet echt wakker  geweest. Eerst heb ik de rustige 15 minuten training gedaan. Jacqueline had er al rekening mee gehouden dat ik nog moest opstarten. Vervolgens nog wat op de fitnessbal zitten wippen en schuiven, maar dat was meer voor de echte beginners die nog nooit op zo’n bal hebben gezeten. Dit gaf nog niet echt voldoening dus heb ik ook nog een kwartier op de cardiotrainer gestaan (en bewogen).

Qua eten heb ik me al iets beter aangesteld met allerlei gezondere producten, maar ik heb ook nog even die twee oliebollen opgegeten. Dat was wel erg zonde om die te laten liggen. 

Verwachtingen vanaf morgen

Ik ga ervan uit dat we morgen toch echt van start gaan met wat pittigere trainingen en de aangekondigde trainingen voor gevorderden. Daarnaast bezoek ik toch 2 of 3 keer per week de sportschol en ook ga ik dan weer verder met hardlopen. Daarvoor heb ik trouwens een leuke gadget aangeschaft waarover ik onder “Gezondheid & Fitness” verslag zal doen.

20161231 145453 768x432 1
Draadloos muziek luisteren tijdens het hardlopen. Deze gadget heb ik gekocht en ik ga hem deze week eens testen. Volgens reviews zou het een goede keuze en een prima aanschaf moeten zijn. Ben benieuwd en ik breng jullie op de hoogte over mijn bevindingen.

Afspraak met mezelf en met Jacqueline

Ik heb afgesproken dat ik eind januari weer een foto “post” en dan niet alleen in dit blog, maar ook richting trainster Jacqueline. Dit heeft te maken met mijn sportverleden, maar daarover in een latere blog meer. Voor mij is dit wel een leuke stok achter de deur. Dus let’s go!

Related Posts